Hjälp oss att hjälpa Lasse

Vi vet att det är starka bilder men det är så här Lasse ser ut efter många år i hemlöshet.
Vi såg en bild på Facebook där någon eftersökte ägaren till en katt i Sollentuna. Kvinnan som lade ut bilden hade sett honom för första gången och såg att han haltade och hade ett skadat öga. Vi kände direkt att han behövde hjälp och trots att vi egentligen inte är riktigt redo att ta in nya katter ännu så trollade vi med knäna för att skapa en plats för Lasse, då vi förstod att han var i akut behov av att komma in snabbt. Vi bad en av våra katthjälpar-vänner som bor i Sollentuna om hjälp med infångningen. Det visade sig att det fanns ett par i villaområdet som har matat Lasse på sin trappa i 10 år men inte släppt in honom och inte sett till att han fått hjälp. Många boende i området måste dessutom ha sett honom och i vilket skick han var, utan att agera. 

Lasse kom till oss i ett fruktansvärt skick. Han var enormt smutsig och tovig, han var avmagrad och har nästan inga muskler kvar, hans ena öga är skadat, och var så geggigt att han inte kunde öppna det. Alla klor på hans framtassar hade vuxit in i trampdynorna, vissa av trampdynorna hade hål rakt igenom så detta har han gått med länge, såren var kraftigt infekterade. Vi kan inte ens föreställa oss smärtan.
Veterinären var tvungen att operera ut klorna ur hans tassar, det gick inte att bara lyfta ut dem.

Lasse saknar flera tänder och hans hörntänder är skadade. Tänderna behöver opereras bort så snart som han har fått vila upp sig ordentligt. Lasse kom in i sista stund, han hade inte överlevt ute länge till, hans krafter var slut. Det kommer att ta lång tid och mycket resurser att ge Lasse det liv han förtjänar och vi tar tacksamt emot all hjälp vi kan få med kostnaderna. Lasse har ingen försäkring så hela hans rehabilitering bekostas av katthemmet.
Om du har möjlighet att skänka en gåva så att Lasse får en chans till ett nytt liv kan du göra det direkt via swish 123 362 0457 eller PG 540710-1. Märk inbetalningen med LASSE. Tack. ❤️

Kommentarer (3)

 • Viveka Hallberg

  Du allra käraste älskade Lasse🐾💓🙏🏻Du är nu för alltid djupast i våra hjärtan. Önskar och ber ju mest av allt att du nu i trygghet och all kärlek får återhämta dig från all smärta, till ett liv med all all kärlek och omsorg. Du är hos de bästa kattvännerna, du älskade älskade kisse.

 • Är såå tacksam att ni hjälper lilla Lasse. Älskade katt!
  Ingen katt ska behöva leva som han har gjort. TACK för det ni gör!
  Ser fram emot att höra hur det går för honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • City Garden
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Envifix AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • form och fason
 • Finborg graphic AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Hill´s
 • Blomstra Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss