Livet som storebror!

För några år sen bodde jag i en kattkoloni i Älvsjö. Jag hade turen att va en av de lyckliga katter som fick komma in i värmen och sen fick chansen att träffa min alldeles egna familj. 
Till en början var det jag, matte och en lite smått svår honkatt.
Efter ett tag flyttade honkatten till mattes föräldrar och jag flyttade tillsammans med matte till husse, lillhusse och gringubben Lukas.
Jag och Lukas har det rätt bra nu men han kan fräsa lite på mig om jag busar för mycket. Men det gör inget, det är rätt skoj att göra honom grinig.
Jack7
I somras började mattes mage att växa och jag märkte att det var något konstigt i den. För att skydda matte såg jag till att ligga på hennes mage så ofta jag kunde. Ibland var det som om magen sparkade till mig, men jag blev inte rädd som jag brukar utan jag ville så gärna ta hand om matte så jag vågade ligga kvar. 
En dag kom husses mamma och passade lillhusse, gringubben Lukas och mig och det dröjde jääääättelänge innan matte och husse kom hem.
När de kom hem till slut så hade de något litet med sig som gnydde så där som små kattbebisar brukar gny.
Jag är egentligen en liten fegis men då jag samtidigt är nyfiken var jag bara tvungen att kolla vad detta var för något.
Oj vad glad och lycklig jag blev när jag såg vad det var. Jag hade blivit STORBROR! Så häftigt! Jag Jack Mullon hade blivit storebror till världens sötaste lilla minihusse. 
Jack3
Det var kärlek vid första ögonkastet. Matte har varit så snäll, hon har låtit mig få vara med. När hon ger minihusse mat har hon klappat mig och när alla ska sova har hon låtit mig få sova med dem, men hon har också varit sträng med att jag inte får ligga på minihusse och jag får inte ligga i hans säng. Men jag får pussa på honom och sova nära honom. 
Jack6
Mitt viktigaste jobb nu är att vara den bästa storebrodern som finns. Jag ska vaka över min minihusse så länge jag lever. Han är min stora KÄRLEK! 

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar
 • Hill´s
 • Finborg graphic AB
 • Djurskyddet DOSO
 • Lindas Harmoni
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • form och fason
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Envifix AB
 • City Garden
 • Vaxholmsveterinären
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Zookompaniet

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss