Min Midsommarsaga

Hej, jag heter Abbot. För några år sedan sökte jag mig till ett hus på Lidingö, det började bli höst och nätterna blev kallare.  Jag var trött, sliten, hade ont i kroppen och var väldigt trött. De snälla människorna gav mig mat och letade efter min ägare, de förstod mig inte när jag berättade att jag inte hade någon eller hade haft på många år…

Tiden gick, det blev november och kallt – jag kände att jag knappt orkade längre. De såg nog det, för de gav upp letandet och ringde katthemmet. De fick plats för mig och jag fick äntligen komma in – jag åkte till en snäll tjej och fick bo hos henne efter att de hade tagit mig till veterinären, kastrerat mig och id-märkt mig.
Jag flyttade sedan till katthemmet när de hade plats för mig och bodde där ett tag. De var bekymrade för mig då jag hade så mycket skador och sår på kroppen. Men det blev bättre till slut och jag fick flytta till ett jourhem där det bodde en sjysst kille som hette Seppo och vi levde tillsammans där en tid. Sedan fick jag åka och provbo hos en familj som bodde i lägenhet, men de var inte rätt hem för mig, så jag kom tillbaka till katthemmet.
Men sen förstår ni – hände det fantastiska och underbara! Jag fick flytta till en snäll dam och jag kände direkt att hon förstod mig. Hon förstod vad jag sa och vi älskade varandra på direkten!
Hon låter mig få gå ut tillsammans med henne på den fina uteplatsen och där sitter jag och luktar på blommorna och vi pratar om livet med varandra – Min matte & jag. Vi kommer att vara tillsammans så länge vi kan. Vi hör ihop Min matte & jag!
Hälsning från Abbot
Matte har gett mig ett halsband som jag älskar. Det har ett hjärta och det glittrar!
abbot 3
Tänk att få sluta sina dagar med att uppleva detta! Att vara älskad och känna sig så lycklig som jag gör nu! Jag ville dela med mig av min historia till er i dag på Midsommarafton när Mitt hjärta är fyllt av ljus och kärlek!
Stor kram från Abbot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Agria Djurförsäkringar
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB
 • form och fason
 • Hill´s
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • City Garden
 • Vaxholmsveterinären
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss