Midsommarhälsning från Nemo Torpare

Nu har Nemo eller Messire som vi också kallar honom bott tillsammans med oss i ca 8 superroliga, händelserika underbara veckor.
De sista 2 veckorna har han fått gå ut vilket han älskar. Mesta delen av tiden håller han sig i trädgården men ibland försvinner han iväg en liten stund.
Han gillar när vi är ute med honom, då följer han med oss överallt. Han trivs i köksträdgården där han ibland ligger i skuggan under rabarberbladen när det är varmt och soligt.
Han hjälper till med ogräsrensning vilket vi har så roligt åt, det går till så här: Någon av oss drar upp en tuva ogräs och då sliter Nemo tag i den med munnen och springer iväg. Han har upptäckt att han kan komma upp på det gräsförsedda carport-taket genom att först klättra upp i ett av äppleträden och via en gren på det promenera ut på taket vilket han är förtjust i. Han älskar att leka, hela tiden och med allting.
När vi är inomhus vill han gärna leka vad vi kallar lurpassnings-leken. Den går ut på att vi och Nemo gömmer oss och lurpassar på varandra och turas om med att springa efter varandra och hoppa högt. Det är fantastiskt att se honom så glad, lekfull och bekymmerslös och vi vill att han alltid ska få vara sådan och att inga faror eller hot någonsin ska förstöra hans glädje och den fantastiska tillit han visar oss.
Att få ha honom hos oss känns som att ha vunnit högsta vinsten och vi älskar honom innerligt.
Han verkar inte känna sig besvärad av hundar som kopplade passerar utanför tomten, vi har sett hur han iakttar dem uppmärksamt men han visar ingen rädsla. Ibland sitter han i ligusterhäcken och spanar ut på vägen utanför men visar inget intresse av att gå ut där (än så länge).
Han har fortfarande problem med sina öron som behöver rengöras dagligen och han har lite känslig hud men i övrigt är han vital, stark och himla pigg. Han är även så oerhört kärleksfull, glad och vill klappas, kramas och vara nära väldigt mycket.
Många hälsningar från Nemo, Cecile och Micke

Kommentarer (1)

 • Gullgubben!
  Vilket härligt liv du verkar har fått. Bra att du hjälper till med ogräsbekämpningen 🙂
  Vi saknar dina kramar & pussar.
  Ha en skön sommar men var försiktig när du klänger i träden och springer på hustaken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Blomstra Ekonomi AB
 • form och fason
 • Finborg graphic AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Hill´s
 • Zookompaniet
 • City Garden
 • Vaxholmsveterinären
 • Agria Djurförsäkringar
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • DjurID.se – SKKs ägarregister

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss