Min bästa jul

Hej.
Jag heter Mandella och jag vill tacka alla som hjälpt mig.
Under flera år har jag gått hemlös, livet har varit tufft och jag har kämpat för min överlevnad och varit väldigt hungrig och frusen många gånger. I våras var det en snäll människa som uppmärksammade mig och mina vänner, han sa till oss att hålla ut, han skulle försöka hitta någon som kunde hjälpa oss.
Så en dag började vi få hjälp med mat, varje dag kom de och fyllde på.
Vi var så tacksamma för flera av oss hade dåligt med kraft då vi varit hungriga så ofta.
Min vänner började pigga på sig och alla mådde bättre utom jag, jag hade ont i magen och för varje dag som gick så fick jag mer och mer ont.
Jag ville be om hjälp, jag förstod att människorna som kom med mat var snälla men jag vågade ändå inte gå fram till dem. För när man levt så länge utan att vara riktigt nära människor så vet man liksom inte riktigt hur man ska göra, man vill så gärna men vågar inte så istället springer man undan och gömmer sig.
En dag pekade människorna på mig och jag hörde dem säga -oj vad rund om magen hon är – är hon dräktig – vi måste göra något fort så inte flera katter föds här ute nu när kylan är på väg.
Så innan jag hann reagera så hade mat-buren vi gick in och åt i stängt igen…
De första dagarna var turbulenta, jag var väldigt rädd men kände ändå en viss lättnad för att det fanns mat hela tiden och det var varmt, jag var väldigt trött och hade ont så det var skönt att få sova på mjuka filtar.
När jag väl var inne hos människorna så såg de att det inte var ungar jag hade i magen utan det var något annat stort som växte…
De tittade på mig och sa –lilla hjärtat var inte orolig vi kommer att hjälpa dig…
Sen blev jag sömnig och minns inte mer men när jag vaknade så insåg jag att något hade hänt, det gjorde plötsligt inte lika ont i magen längre.
Nu har det gått ganska många dagar och jag mår bättre än jag någonsin minns att jag gjort. Människorna här säger att jag hade ett jätte stort bråck på magen men att det nu är borta, de säger att jag aldrig kommer att behöva ha ont igen utan nu ska jag bara vila ordentligt och snart kommer jag att känna mig som en helt ny kisse.
Jag inser att det här är min bästa jul någonsin och i julklapp så fick jag livet!
Jag vill Tacka alla som har hjälpt mig på vägen.
Du som uppmärksammade mig, ni som matade mig, ni som fångade mig, ni som tog emot mig när jag blivit fångad och ni som tar hand om mig nu efter operationen.
Tack vare just er så kommer jag att överleva!
Mandella
 
 
 

Kommentarer (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Agria Djurförsäkringar
 • Envifix AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB
 • form och fason
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Zookompaniet
 • City Garden
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Vaxholmsveterinären

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss