Min berättelse av Leif

Leffe
(För fjärde året i rad så arrangeras Hemlösa katters vecka av kattmatstillverkaren Mjau. Under veckan samlas det in kattmat till katthem över hela landet och i år så samarbetar Mjau med butikskedjan Granngården).
VÅR insamlingslåda står hos Granngården Arninge!

Nu är det ju Hemlösa katters vecka så jag tänkte ta tillfället i akt och berätta min historia.
Jag heter Leif men jag kallas för Leffe. Jag levde som hemlös i ett industriområde i Bro tillsammans med Leena. En dag var det en kvinna som som såg oss och ringde till katthemmet och berättade om några katter som verkade leva i industriområdet. Det var jag och Leena och våra ungar.
Kvinnan och hennes son var oroliga för oss för jag haltade svårt och vi bodde ju inte direkt på ett bra ställe.
Tvåbeningarna på katthemmet agerade snabbt, fällor ställdes upp och riggades och vet ni vad…jag och Leena knatade rakt in i fällorna för där fanns det god mat och vips var vi inne i värmen på ett konstigt ställe.
Vi var väldigt försiktiga och lite ängsliga i början, vi hade träffat på tvåbeningar förr och de var inte alltid så snälla 😿 . En dag så kom det någon som hette ”Veterinären” och den tvåbeningen skulle ”kolla” oss lite. Jag var skeptisk men jag fick något som gjorde mig lite sömnig och allt gick bra.
Den där veterinär-typen var extra intresserad av min hälta och efter en liten stund så sa hon att den berodde på en gammal felläkt fraktur och att jag troligen hade blivit påkörd och benet gått av för att sedan läka ihop helt snett…och så var det. Mitt liv har, på grund av skadan, inte varit lätt. Det har varit svårt att jaga och få tag i föda men Leena hjälpte mig. Min fraktur läkte visserligen ihop fel men min kropp anpassade sig och jag har inte ont.
Jag har funnit mig väl tillrätta på katthemmet nu och älskar att mysa i alla mjuka bäddar och att få lite extra gott… och vet ni… jag älskar att bli klappad och borstad…det är helt magiskt 😻
Det finns många som jag kvar där ute i regnet, blåsten och kylan och katthemmen runt om i landet kämpar för oss alla.
Tack så mycket för att ni alla stödjer Katthemmet i Vaxholm så de kan fortsätta att hjälpa oss som längtar efter ett nytt liv.
/Leffe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Vaxholmsveterinären
 • Djurskyddet DOSO
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Sorption AB / Toa Lätt
 • Lindas Harmoni
 • Hill´s
 • City Garden
 • Agria Djurförsäkringar
 • Envifix AB
 • Finborg graphic AB
 • form och fason
 • Blomstra Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss