När jag hälsade på James

Sista gången vi sågs, det var tidig morgon på Katthemmet, du skulle åka till ditt nya hem senare på dagen och var för tillfället ensam. Jag satt i en stol och du på en hylla bredvid. Jag klappade mina knän och du förstod vad jag menade. Tvekande, sakta, sakta lät du framtassarna nudda mina ben medan du behöll bakkroppen kvar på hyllan. Det är svårt när man vill, men inte vågar.
Det visade sig att jag saknade James väldigt mycket. Så när jag fick höra att jag var välkommen att hälsa på dig hos din matte i Flen, så tog jag tåget några dagar senare. Jag kom fram till ett underbart kattvänligt hus med underbar mat, sovplatser, leksaker, uteplatser och skog (för din del – så småningom).
Fick höra av matte att när det kom främmande så gömde du dig under en säng. Skulle vi mötas nu så som vi gjort på katthemmet? Eller skulle du gömma dig? Eller hade Du känt dig ledsen och besviken och tänkte visa det genom att ignorera mig? Redan i hallen kunde jag se att du satt under ett bord och iakttog mig. Jag prasslade med mina plastpåsar som jag alltid gjort på katthemmet och packade upp skinkan som jag hade med mig, ditt favoritgodis.
Varför hade jag tvivlat? Jag kunde knappt hålla tårarna tillbaka när du kom fram och strök huvudet mot min hand, åt skinkan och ville kela mera. Senare satt du på matbordet och vi buffade till varandra med huvudet. Vi höll på att lära oss att hälsa så på katthemmet men inte lyckats helt och inte nu heller, men det kommer – och du kommer att sitta i knät och lära dig jama när du vill gå ut och knacka på fönstret när du vill komma in i ditt nya hem.
All is well that ends well.
/Edith
James

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Agria Djurförsäkringar
 • Vaxholmsveterinären
 • Blomstra Ekonomi AB
 • form och fason
 • City Garden
 • Hill´s
 • Zookompaniet
 • Finborg graphic AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Envifix AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss