Ok, jag hakar på!

Tyckte det var dags nu! Jag har funderat länge men nu var det läge, jag fick ett brev från mina kusiner ute på landet (Adelsö) de bor där hos tjejen som fångade in dem. De skulle bo där i jourhem var det meningen, men så charmade de henne så klart! (det var ju inte så svårt )  De har bott med henne och några andra kattkompisar sedan dess. Jag fick alltså ett brev där det stod: Hej kusin Soya! Vi har en idé, kom hit till oss vi vill gärna ta hand om dig! Hälsningar från kusinerna från Mörtnäs. Hm… Skumt vad ska det betyda tänkte jag då, men så bestämde jag mig för att jag ville!
Jag har ju bott hemma på katthemmet lääänge, jag har haft svårt att skiljas från min morfar Björne och åren gick… Men mycket sorgligt så blev han sjuk förra året och finns inte mer… Morfar var ju en väldigt gammal katt… Men min Morfar visste det var dags för han kom till mig en kväll och vi låg så där nära varandra som vi brukar, han viskade i mitt öra: Lilla älskade barn nu ska du vara en stark och duktig tjej för jag kommer att behöva lämna dig här, jag måste gå vidare och dit kan du inte följa med. Vi kommer att ses igen men det kommer att dröja innan du också kan få komma dit. Han tittade på mig med sina kloka ögon och sa något jag inte alls ville höra… Soya jag kommer att lämna dig, du ska inte vara ledsen för du har många vänner här på katthemmet som älskar dig och så vet jag en sak till djupt inom mig och det är att någonting kommer att hända i ditt liv som kommer att förändra allt! Jag kan inte förklara med det som händer är någonting väldigt bra och även om du först kommer att tycka det känns läskigt och du kommer att vara lite rädd så minns då mina ord och minns att jag vakar över dig mitt lilla hjärta, vart du än går så finns jag där. Allt kommer att bli bra, lita på mig nu jag älskar dig Soya…
Morfar försvann kort därefter och tiden gick, jag var väldigt ledsen länge och kände mig så ensam fast alla tröstade mig så var det ändå tomt och kallt i hjärtat…
Så hände det här konstiga – jag fick brevet från mina kusiner och tänkte – ja vad har jag att förlora? Så blev jag instängd i en box med några andra kompisar som också skulle iväg och prova. Tjejerna här tisslade och tasslade och log hela tiden. Jag kände i magen att det pirrade och jag väntade spänt på vad som skulle hända nu…
Så kom hon en tjej som var vagt bekant, jag kände igen hennes doft. Hon stängde min transportbur som jag låg i och så bar hon iväg mig. Alla på katthemmet spann och sjöng för mig och ropade Lycka till! Det kommer att gå bra det vet vi!
Och så bar det av…
Fortsättning följer i morgon!

Kommentarer (1)

 • Ni skriver så bra. Tårarna rinner ner för mina kinder när jag läser om Björne. ❤️❤️❤️ Lycka till lilla soya.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • form och fason
 • Agria Djurförsäkringar
 • City Garden
 • Hill´s
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Finborg graphic AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Zookompaniet

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss