Oktoberkatten

Halta Olle

Olle hade gått hemlös under många år i Viggbyholm och under alla dessa år har han haltat svårt. Vi kan inte ens föreställa oss vilket helvete Olle har genomlidit. Han har inte kunnat jaga då hans haltande hindrat honom – inte kunnat fly från faror utan varit lämnad åt sitt öde och ändå på något sätt överlevt.
Till slut så fick vi kännedom om Olle och kunde hjälpa honom. Efter en tid inne på katthemmet upptäcker vi att han är helt tam, så någon gång för länge sedan har han haft ett hem. Olles haltande beror på en gammal höftfraktur som läkt ihop fel och kylan och skadan har gjort att han även fått artros.
Precis som vi önskade så fick Olle flytta till ett omvårdnadshem – där har han njutit i fulla drag av all den kärlek och värme som han så länge saknat. Det var han värd och det minsta vi kunde ge honom för att kompensera hans år av lidande orsakat av oss människor.
Olle var svårt märkt av sitt hårda liv som hemlös och utan förvarning tog hans krafter slut. Men Olle fick leva sin dröm – Han fick uppleva hur det var att ha ett eget hem och att vara älskad – Hos sin älskade Cynthia – Det var ömsesidig kärlek och han hade livsgnistan kvar in i det sista.
Vi vill tacka Cynthia för all kärlek och omvårdnad hon gav vår Olle han kunde inte ha fått det bättre sin sista tid i livet – Tack

Kommentarer (2)

 • Käraste Olle, du var en favorit på katthemmet. En gosig kelkille trots alla hårda år ute. Ha det riktigt fint i katthimlen, kommer alltid att minnas och sakna dig.
  Tack Cynthia för att du gav Olle det optimala hemmet!

 • Carina Östbom

  Smilla & Moa, båda fördetta katthem katter. Önskar Olle all gos & kärlek i katthimmlen. Att han kan se alla sina vänner från himmelen.
  Och stort tack till alla underbara människor på Djurhjälpen Vaxholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Hill´s
 • form och fason
 • Agria Djurförsäkringar
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • Blomstra Ekonomi AB
 • City Garden
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Envifix AB
 • Finborg graphic AB
 • Vaxholmsveterinären
 • DjurID.se – SKKs ägarregister

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss