Sigge af Söderäng är inne!

Sigge gick in i fällan avsedd för Frans (När Frans var på rymmen). Sedan försvann han spårlöst…
Frans och Caspers familj har bott i Söderäng på Värmdö i 15 år. För 10 år sedan såg de Sigge för första gången men då de inte sett honom på flera år så trodde de han var död och när han gick in i fällan så förstod de inte att det var han förrän de släppt ut honom. Efter det har de luskat om hans bakgrund och insett att han var hemlös. När de förstod vem han var och att han inte hade något hem ringde de oss och frågade om vi kunde hjälpa honom, vi sa självklart ja.
Sigge dök alltså upp för ca 10 år sedan och sökte sig till en kvinnas hus, först gick han in i hennes källare och åt och sedan in genom hennes kattlucka, man kan säga att han flyttade in även om han mest var ute. För 5 år sedan flyttade kvinnan, hon tog inte med sig Sigge då hon inte ansåg att han var hennes ansvar.
Sigge sökte sig då till en äldre man vid namn – Sigge. Den gamla mannen gav Sigge mat på sin trappa, Sigge tillbringade merparten av sin tid under hand hus el sov på hans loft. Den gamla mannen dog för ett par år sedan. Enligt rykte skulle då en annan kvinna ha  tagit över ansvaret för Sigge men det visade sig att så inte var fallet… Sigge har alltså levt hemlös under flera år men under några av dessa år blivit matad men aldrig haft ett riktigt hem.
Sista veckan har Caspers och Frans familj kämpat med att åter få in Sigge i fällan igen och en natt kom äntligen samtalet! Sigge hade gått i fällan! 💕
 

Kommentarer (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Agria Djurförsäkringar
 • Zookompaniet
 • Hill´s
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB
 • City Garden
 • Envifix AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Vaxholmsveterinären
 • form och fason

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss