En sorglig dag…

Ringo – Som vi valde att kalla dig – Du blev upphittad i Saltsjöbaden.

ringo

Du dök upp vid ett hus för ca 6 veckor sedan, kastrerad, helt tam, mager och troligen väldigt gammal – Du var trött, smutsig och tovig.
Vi tror inte att du varit hemlös länge för du skulle inte ha klarat dig på egen hand någon längre tid – Du var i alldeles för dåligt skick för det.
Du måste ha haft ett hem under hela ditt liv, men vad hände? Kanske blev din matte/husse sjuk, kanske var de gamla och inte såg att du var sjuk? Kanske gav de dig inte den omsorg och mat som du behövde? Vi vet inte, vi kan bara gissa… Du var kraftigt avmagrad, saknade en del tänder och hade höga sköldkörtelvärden och behövde medicin för det.
Du var så trött men ändå så tacksam, du vilade gärna huvudet i vår hand och blundade.
Vi önskar att vi fått se dig få tillbaka din kraft, fått se din päls bli blank igen och få se gnistan i dina ögon – men det blev inte så kära Ringo. Du var för trött, du orkade inte kämpa fast vi kämpade för dig dag som natt. Du var hos oss så kort tid men du berörde allas hjärtan – Alla frågade, hur mår  Ringo i dag?

Det enda vi kunde ge dig Ringo var ett hem och oändligt mycket kärlek den sista korta tiden du hade kvar och ett värdigt slut – I stillhet fick du somna in bland mjuka filtar i din bädd på katthemmet – Sov nu i ro – Du älskade vän  [emoji heavy black heart]

 

Kommentarer (1)

 • Melissas matte

  Oj vilket ’litet’ hjärta! Ringo ser sååå klok ut, som att han vet och har sett allt. Skönt han fick somna in med värdighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • City Garden
 • Envifix AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Zookompaniet
 • Agria Djurförsäkringar
 • form och fason
 • Finborg graphic AB
 • Hill´s

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss