En Stor Eloge!

Till våra vänner på Kotteland som aldrig upphör att imponera på oss.
De är allmänt kända som stora kattvänner och får därför höra mer än de ibland önskar;-)
Förra hösten fick de höra talas om en kattkoloni ute på Värmdö, 30-talet katter som for illa – katter som bodde i skogen utanför en gammal dams hus (hon startade kolonin genom att ha okastrerade katter).
De ringde oss och bad om hjälp, dessvärre hade vi fullt och ingen möjlighet att hjälpa mer än att ta någon enstaka om vi fick plats, samma svar fick de från de andra katthemmen de bad om hjälp.
Det tragiska är att tyvärr är det så situationen ser ut idag… Det finns fler behövande katter ute än det finns platser på katthemmet och de förökar sig i snabbare takt än platser blir lediga:-(
Men denna familj är inte vilken familj som helst;-) De resonerade lite och kom fram till följande: – Rent krasst…hur svårt kan det vara? Vi kommer ändå inte kunna sova på nätterna om vi inte gör nåt och den oron vi känner för dessa katter är inte heller en lätt sak att hantera…
Som de ytterst kloka människor de är så insåg de att plocka någon enstaka katt från kolonin bara gör att de som är kvar förökar sig mer –  ska vi göra detta så ska vi hjälpa alla katterna där!
De planerade lite, bad om lite tips, inskaffade det de behövde, lånade en extra fälla av oss – sen helt på egen hand så skred denna fantastiska familj till verket.
På sluttampen var de tvungna att ta några månaders break men de höll sitt löfte till katterna om att ingen skulle lämnas ensam kvar och nu i fredags gick sista katten in i fällan.
Allt som allt var det 27 katter, 4 var i så fruktansvärt dåligt skick att de inte gick att rädda och 2 små föddes inne då en av honorna var dräktiga.
Idag är alla katterna (utom de 2 små) kastrerade, vaccinerade, id-märkta, avmaskade och behandlade mot den öronskabb de hade.
De flesta har de redan på egen hand omplacerat till egna hem, några har kommit till katthem (Fiffi och Trasselsudden har kommit till oss) och de som är kvar är i trygga och kärleksfulla händer i väntan på ett eget hem eller plats hos oss.
Den sista katten var inte lätta att fånga så för att få grepp om hennes rutiner så inhandlade de en kamera som skickar bilder via sms vid rörelse för att de skulle få grepp om hennes rutiner och när hon kom och åt.
Med tanke på det fantastiska jobb de gjort – Det minsta vi kunde göra var att se till att hålla en plats till denna sista katt, hon kommer till oss på onsdag och är döpt till Flora af Kotteland.
Dessa människor har inte ett katthem utan dessa människor är helt vanliga privatpersoner men är helt klart utrustade med ett extra ordinärt jävlar anamma och hjärtan av guld. Vi är djupt imponerade av deras arbete med att se till att dessa katter fick hjälp och framföra för att de trots blod, svett och tårar inte lämnade någon ensam kvar.
Stor eloge till er – Ni är  mer än helt fantastiska.
Dessa katter har er att tacka för sina liv!

Många väldigt stora och väldigt varma kramar från oss//
Madde, Anna, Jessica och alla andra på Katthemmet i Vaxholm
 
 
 
 

Kommentarer (6)

 • Åsa (Mias & Wilcos matte)

  SÅ många stjärnor ni har på himlen för alltid!
  Hjältar i ordets största bemärkelse.
  Hoppas ni får möjlighet att kontaktas med uppdateringar om alla dessa katters trygga, fina framtida liv, som de fått tack vare er.
  Min tro på mänskligheten styrktes ytterligare idag.

 • Vilken tur vi katter har, att det finns sådana människor som ni. Ni är ju bara helt fantastiska.

 • Wooow vilken insats! Helt beundransvärt!! Tänk om alla tog hand om/brydde sig våra fyrbenta vänner som ni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Blomstra Ekonomi AB
 • form och fason
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Envifix AB
 • Hill´s
 • Vaxholmsveterinären
 • Zookompaniet
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • City Garden

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss