Subject: Sötchock

Hej fina katthemmet, Zeta här!
Äntligen, som ni ser på en av bilderna, är datorn ledig.
Det börjar bli så kul här, allting är så spännande. Jag börjar bli riktigt modig nu och är så himla nyfiken hela tiden på vad människorna sysslar med. Förföljer dem hela tiden och har just badat i köksvasken:). De leker, pratar och har sig och jag möter t.o.m. matte i dörren när hon kommer hem på kvällen.
Men jag är så himla orolig! Trodde att de ville adoptera oss, men i morse hörde jag dem säga att jag gjorde dem sjuk. Sockerchock, sa de att de fick! De sa att jag var så söt i morsen att matte fick vatten i ögonen! Har jag gett dem diabetes av all sötma? Skickar några bilder. Jag blir ju bara lite trött efter att ha busat hela natten och då borrar jag ner mig i filten. ”Be-då-ran-de”, säger de. Vad betyder det, gör detta dem också sjuka? Malte vill ju inte ligga här uppe på skåpet. Tror att han är en soffpotatis, han befinner sig aldrig mer än 10 cm över havet. Han bor fortfarande bakom soffan även om han tar promenader på natten. De kommer och klappar och borstar 5 ggr om dagen. Då gör han konstiga ljud av vällust och rullar fram och tillbaka på golvet. Varför röra på sig när de ändå kommer till honom? I alla fall är han mjuk som silke av allt borstande och det är jättemysigt att ligga på honom och sova. Ni hade rätt, en riktig snygging, precis som ni sa…
Kram till er alla från Zeta:)
Hej!
Jag tror visst att någon hackat sig in på min laptop…!
Vad Zeta skriver om sig själv stämmer i alla fall ganska bra. Hon kommer oss allt närmare och verkar trivas som fisken i vattnet här. Hon registrerar precis allt vi gör och är otroligt glad och nyfiken! Det känns helt fantastiskt och detta trodde vi nog aldrig i början. I skrivande stund ligger hon på Malte bakom soffan och då har de ingen mottagningstid för oss.
Som Madde föreslog har vi stängt ytterligare ett rum nu för att locka fram Malte, så nu har han flyttat in bakom nästa soffa i stället. Den är lägre, så vi kommer åt honom bättre där. Tyvärr har han inte smittats av Zetas förvandling än utan han är fortfarande helt oberäknelig och kommer bara fram för att äta och gå på toa. Å ena sidan kan han njuta extremt av både borst och klapp/kli med hand och då blir han helt till sig. Mina föräldrar trodde att han hade klåda eller en hudsjukdom (!). Men hans päls skiner som solen och han måste helt enkelt bara ha varit en riktig gosekatt en gång i tiden. Å andra sidan klöste han mig utan förvarning senast igår så att blodet flöt, helt utan att först varna med med kroppsspråket. Förmodligen är det något hemskt minne som utlöser sånt:( Men eftersom han egentligen älskar det så mycket hoppas vi att denna känsla en vacker dag ska vinna över rädslan.
Trevlig helg önskar Louise & Andreas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Finborg graphic AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Hill´s
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • City Garden
 • Zookompaniet
 • Envifix AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • form och fason
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss