Taskigt läge!

Tjena Hej!
Det är jag som e Elias Åkesson.
Jag har hamnat i ett lite taskigt läge kan man säga!
Eller som brudarna här har förklarat – Det finns liksom ingen vettig lag som hjälper dig grabben så du har hamnat i ett klassiska moment 22! Du är inte den första och tyvärr lär du inte bli den sista…
Jag kan ju inte prata, eller jo – jag kan ju snacka med de andra kissarna men jag kan inte snacka människospråk så jag kan liksom inte hjälpa till och förklara för brudarna var jag kommer ifrån!
De säger att de fattar att jag självklart har haft ett hem eftersom jag e kastrerad. De har berättat för mig att de har satt upp en massa lappar med min bild, att de lagt in annons på att jag är upphittad och ringt till något som heter Polisen. Men min ägare har inte hört av sig och brudarna här tycker det är jätte konstigt att ingen tycks sakna mig! De säger att de tycker att det är väldigt märkligt att ingen tycks leta efter mig eftersom jag är en synnerligen trevlig kille. Men de hittar inte en enda efterlysning som passar in på mig:-(
Tydligen finns det något som heter ID-märkning som man kan få gjort samtidigt som man blir kastrerad. Jag har frågat brudarna varför inte jag har fått nån sån när jag blev kastrerad men de enda svar jag får är – ja du Elias, det är en bra fråga??? Det undrar vi också!!!

Jag har förstått att om jag hade fått en sån där ID-märkning så hade läget varit ett helt annat nu, då hade det varit som brudarna säger No Problemos – då hade vi kunnat hittat din ägare på 5 minuter..

Jag känner att brudarna är lite irriterade (såklart inte på mig) de muttrar och säger att människor slarvar med ID-märkningar av alla möjliga dåliga skäl!
När jag frågar varför de tror att de är dåliga skäl då får jag till svar – Elias, därför att det finns inte några bra skäl, det finns helt enkelt ingen ursäkt att inte id-märka sin katt!
Jag förstår fortfarande inte varför det är ett så stort problem så jag ber brudarna förklara bättre.
– Elias hade du varit id-märkt så hade du ju fått komma hem till din familj och ditt hem igen som du kanske längtar jätte mycket efter.
– Du är ju kastrerad men inte ID-märkt och det innebär ju att man vet att du tillhör nån men man vet inte vem. Problemet med det är att du fastnar i ett moment 22 – vi hittar inte din ägare och du blir tvungen att vänta på att få en ny familj eftersom du rent krasst redan har en någonstans. Du blir alltså sittande utan att komma nånstans, vilket är ett rätt taskigt läge!
– På ett katthem ska platserna vara till för katter som inte har nåt hem! Men nu sitter du här och upptar en plats när du i stället kunde vara hemma och ligga och mysa i din soffa och platsen istället kunde gå till någon som inte har en egen soffa!!!
– Dvs Elias, om din ägare hade ID-märkt dig så hade din ägare inte bara hjälp dig utan den hade också sett till att din plats hade gått till någon bättre behövande!
– Men du behöver inte vara orolig, för om vi inte hittar din ägare så kommer vi självklart se till att du får ett nytt jättebra hem och då kommer du att vara ID-märkt så att du alltid kan hitta hem igen – Så du behöver inte vara orolig Elias, för dig löser det sig!

– Vi är arga och ledsna för alla de katter som det inte löser sig för och om människor slutade slarva med ID-märkning (och kastrering) så kanske vi katthem en dag känner att vi faktiskt har möjlighet att hjälpa väldigt många fler katter som verkligen behöver det!
– Du förstår Elias, om alla kattägare tog sitt ansvar och ID-märkte och kastrerade sina katter så skulle antalet hemlösa katter minska på sikt! Och Katthemmet skulle snabbare kunna hjälpa de katter som faktiskt inte har eller aldrig har haft ett hem istället för att de ska behöva gå ute i en evighet och vänta på en plats i värmen!
Ahhh, Nu fattar jag – Ni menar att ni då kunde se till att ta hand om alla såna där riktiga gamla uteliggare som Arne och Anton – såna där som går ute med sönderfrysta öron och värkande tänder typ!
– Just precis Elias, det är precis det vi menar och det skulle ju också innebära att de kanske inte skulle behöva gå ute och vänta så länge att örontopparna frös sönder!
Ok, Då har jag fattat!
Om man ska sammanfatta det så kan man alltså säga att Om man älskar katter i allmänhet och sin katt i synnerhet så borde det vara en självklarhet att man ID-märker den! Och självklart se till så att den blir ordentligt registrerad, Det är tydligen också viktigt 😉
– Just precis – Det är precis så vi menar…
Ok, då fortsätter jag knalla runt här i väntan på att nåt händer… Jag får väl fungera som lite allmän glädjespridare åt Ibra Riddare och de andra nya lirarna. Jag har ju käk och så, så det får väl funka ett tag, det e väl bara att bita ihop..
 

Kommentarer (2)

 • heelt riktigt! Utan ID märkning som dessutom är registrerad så är man så att säga torsk(vitsigt eller hur?)Fast man har ett hem så kan det inte kontaktas. Slarviga människor, undrar om de slarvar likadant med sina egna ungar?
  Du e nästan lika stilig som jag så du ska se att det dyker upp nån som vill ge dig ett hem för alltid. Upp med morrisarna bara!

 • Fint skrivet. Han liknar en misse jag haft, så fin. Hoppas på det bästa. Om jag kunnat, hade jag tagit emot killen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • form och fason
 • City Garden
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Finborg graphic AB
 • Hill´s
 • Agria Djurförsäkringar
 • Vaxholmsveterinären
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss