Till alla nya kissar på katthemmet! Del 2

Idag tänkte vi visa platser för den lite modigare och avslappnade katten.
1. Detta är ”titta ut ur holken”. Den passar dig som börjar bli lite tuffare men ännu inte helt vågat släppa loss. Du visar att du vågar och är modig samtidigt som du har rumpan i tryggt förvar inne i holken. När du ligger så här kan du även få lite gos från volontärerna och det är ju rätt nice med kli bakom örat. Men du kan snabbt backa in i holken när du tycker att du fått nog av goset.
Så detta tycker jag är den absolut bästa platsen för den lite mer avslappnade katten.
/Lazlo
Lazlo
2. Detta är ”kuras ihop dig till en boll”.  De andra katterna stör dig inte för de tror att du sover. Volontärerna klappar bara en liten stund för de kan inte låta bli då du är så söt men de vill inte klappa för länge för de vill inte väcka dig. Sen får du alltid extra god mat serverad framför näsan för du ser ju lite ynklig ut när du ligger så här så då tar de fram bästa maten för att försäkra sig om att du verkligen äter.
Så detta tycker jag är den absolut bästa platsen för den lite mer avslappnade katten.
/Misa
Misa
3. Detta är ”slappa i hörnet på översta hyllan”. Detta är en väldigt bra plats. Det är i rummet längst in på katthemmet, högst upp och i ett hörn. Här har du koll på allt och alla. Fräs eller se lite sur ut om du vill vara ifred eller visa magen och sträck fram nosen om du vill ha gos. Här finns utrymme för att vara själv och få vara ifred och att få sällskap och gos.
Så detta tycker jag är den absolut bästa platsen för den lite mer avslappnade katten.
/Tanja
Tanja
4. Detta är ”Bädd med utsikt mot korridoren”. Med denna plats ser du allt. Du ser om någon tvåbenting är på väg så du snabbt kan besluta om du ska ligga kvar eller smyga in i en holk. Här ser du även alla katter så du kan spana på de du gillar och undvika de som du kanske inte alltid kommer helt överens med. Denna plasten är perfekt för den som gärna vill ha lite extra klappar då det är lätt för volontären att smeka en över huvud och rygg medan de går förbi och samla tex matskålar. Även perfekt för en pratstund då volontärens ansikte kommer i bra höjd när de rensar toalådorna.
Så detta tycker jag är den absolut bästa platsen för den lite mer avslappnade katten.
/Leif
Leif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • City Garden
 • Finborg graphic AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Hill´s
 • Envifix AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • form och fason

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss