Till Minne av Pelle Pelosio

Vår fina Pelle har mycket tragiskt fått somnat in pga sjukdom.  Pelle blev akut dålig och hans liv gick inte att rädda. Men vid sin sida – in i det sista hade han sin jourhemsmatte och i hennes famn fick  han somna in.
Tack Ellinor för att du tog hand om vår fina Pelle och gav honom ett kärleksfullt hem.
Ellinors text:
Pelle kom till katthemmet som ett vandrande skelett. Han var mager, sliten och sjuk. Sådär som katter blir när de blir fruktansvärt illa behandlade. Jag kom in för att hälsa på honom, för att se om han kanske skulle fungera tillsammans med mina små skygga tjejer. Så fort jag såg honom hade ingen kunnat ändra min åsikt. Jag grät medan jag klappade honom, skrattade när han nosade mig i ansiktet och blev mer och mer förälskad i honom. Det var rätt, på alla sätt.
Så fort han klev ut ur buren i mitt kök så spatserade han runt, hälsade på allt, visade upp sig, hela tiden pratade han. Snabbt blev han en favorit hos mina tjejer också, han kunde knappt ta ett steg förrän Vega var där för att gosa. Han var nästan som en liten hund, överlycklig när han hörde nyckeln i låset: ”Matte är hemma!”. Älskade lille Pelle.
Dessvärre hann hans bakgrund ikapp honom, det gick så fort. För fort. Hans kropp tynade bort, han ville vara med, han ville vara som han alltid var, men han orkade inte. Älskade Pelle, du var så stark!
Jag är så tacksam för den tid vi fick tillsammans, hur du förgyllde min vardag och hur du drog fram mina små skyggisar på bara några veckor bara genom att vara Du.
Vila i frid min prins, jag kommer alltid att älska dig.  /Ellie
Pelle 1

Kommentarer (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Vaxholmsveterinären
 • form och fason
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Hill´s
 • Finborg graphic AB
 • Zookompaniet
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • City Garden
 • Agria Djurförsäkringar
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss