Vår fina februari katt – den fantastiska:

Madame Alison

Alison fångades in på Rindö där hon hade blivit matad av en dam under tre års tid. Hon kom in till oss och blev kastrerad och fick sedan ett hem hos en äldre dam och bodde där under flera år. När matte hamnade på ålderdomshem så fick vi larm om att Alison levde vind för våg utanför huset… Vi fångade in Alison på nytt och tog henne i tryggt förvar!
Alison fann sig snabbt till rätta på katthemmet igen och hon tyckte det var så mysigt att ha andra katter omkring sig igen. Hon skaffade sig snabbt vänner, hon och Lilla Grå såg vi ofta gå och stryka sig mot varandra och linda svans. När Alison skulle vila så gjorde hon gärna det bredvid någon av katthemmets mysherrar helst Roger Rockare eller Henke.
Madam Alison är en av katthemmets egna och högt älskade huskatter. Hon har problem med hjärtat och högt blodtryck och behöver medicineras dagligen. Alison var nöjd med sina vänner och sitt liv på katthemmet och med att gå ut i rastgården – vi trodde Alison var hemma för gott här hos oss på katthemmet…
Men –  så fick hon åka på sommar kollo till ett hus i skogen med rastgård tillsammans med Stjärna och Lilla Grå i somras och där visade Alison sina sanna kvalitéer – hon trivdes ypperligt bra att vistas i hem miljö. Hon var cool, tuff och en klar ledare som tog hand om sina vänner. Det gjorde att vi vågade oss på att låna ut henne till det omvårdnadshem som hade Kung Seppo hemma då hans vän och vapendragare Lucaz fick somna in pga sjukdom i höstas.
Alison ställde med glädje upp och tar sitt jobb på stort allvar, hon tar hand om sin Seppo, tvättar honom, sover tätt intill honom och larmar jourhems matte och husse om Seppo får ett anfall under natten (han har epilepsi).
Alison är storartad i sitt jobb som jourhavande kompis och ställer upp till 100 % för sina vänner – det har hon sannerligen visat.
En medalj till vår älskade Alison – en stjärna på katthimlen – må hon få lysa länge, länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Blomstra Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Zookompaniet
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • form och fason
 • Hill´s
 • Finborg graphic AB
 • Vaxholmsveterinären
 • City Garden
 • Envifix AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss