Vår fina Februarikatt!

Rasmus Rallare
Rasmus har troligen fått klara sig själv under många år av sitt skick att döma. Förra vintern hade han turen att hitta ett hus där det bodde en snäll kvinna som uppmärksammade honom och ställde ut mat.
De boende i området tror att Rasmus ursprungligen kommer från en kattsamlare som nu flyttat därifrån. Rasmus började komma till huset varje kväll för att få sin skål med mat men han tog tid på sig att våga släppa henne nära. Då hon såg hur gammal, sliten och trött han var kontaktade hon oss och bad om hjälp.
Rasmus fick komma in till katthemmet.
Rasmus är en äldre herre som har haft ett tufft liv… Alla hörntänder var trasiga och han hade många ärr på kroppen efter gamla skador. Rasmus känns mycket tacksam över att ha fått hjälp, han slukar maten och somnar sedan tungt, avslappnad i sin varma mjuka bädd. Förtroendet för människor är fortfarande lågt, men vi vet att det en dag kommer att vända. Vi ger honom tid, kärlek och all vår omsorg på vägen dit!
Rasmus bild om du vill ha
Uppföljning: Rasmus slappnade av allt mer ju längre tiden gick och är nu en av de klappbara gamla gubbarna som katthemmet har att erbjuda! Han tycker mycket om andra katter och att få ligga nära, nära… Vi tror att han och vår Ulrika (som är tok-social med både katter och människor) skulle passa väldigt bra ihop! Eller någon av hans gubb-polare. De önskar sig ett kärleksfullt hem som kan erbjuda en in-nätad altan eller stor balkong och som serverar mycket och god mat!

Kommentarer (1)

 • SÅ glad för att Rasmus är trygg på Waxholms Katthem med mycket kärlek, god mat och vänner i massor.
  Även frustrerad över människors dumhet och okunskap. Hade det varit en hund hade situationen sett helt annorlunda ut. Hur många gånger har man inte hört att ”en katt klarar sig alltid”? Sen det här med att en katt skulle ha ”nio liv”!! Var kommer det ifrån och vad betyder egentligen det? Själv håller jag ögon samt öron öppna den dag en katt är i behov av hjälp. Har lärt mig mycket av att läsa Waxholms Katthems hemsida (och andras).
  Lät jag för negativ nu? Med tanke på att jag skriver till kattvänner som redan är medvetna om lidandet hos alla de 100.000 hemlösa katterna som vi har i Sverige.
  Hälsningar, Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • City Garden
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Agria Djurförsäkringar
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • form och fason
 • Envifix AB
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss