Vår fina Aprilkatt Nelson Rallare!

Nelson hade levt vid en lada i Vallentuna i över två år när vi fick höra talas om honom. I området ligger långt ut i skogen och han tillhörde ingen av de tre familjer som bor där. När han kom in till oss så var han både omärkt och okastrerad som de allra flesta är som kommer hit. Vi är övertygade om att han någon gång har tillhört någon men åren ute har gjort honom förvildad.
I början förstod han inte alls vad vi ville och han var tydlig med att visa att han var fly förbannad och slog skålarna ur händerna på oss men nu har han insett alla fördelar med att ha fått hjälp att komma in i tryggheten och bekvämligheterna!  Nelson tar igen det hans saknat under åren som hemlös, hans högsta prio är mat och att ligga mjukt och skönt. Finns det en riktigt mjuk kudde inom räckhåll så är Nelson den första att lägga beslag på den.
Han är fortfarande lite vaksam mot närhet men det syns i hans ögon att det finns ett minne av beröring när vi klappar honom försiktigt. Vi tror att det enda som fattas honom nu är ett eget hem och när detta skrivs så har han precis blivit bokad och ska inom kort få flytta och provbo! Det är ett riktigt dröm hem som ligger i skogen, med många mjuka kuddar i soffan och en massa goda skogsmöss att fånga!
Nelson är nu adopterad av familjen och bor nu med sina vänner i sitt föralltidhem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • Hill´s
 • Envifix AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • form och fason
 • Agria Djurförsäkringar
 • City Garden
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • Vaxholmsveterinären

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss