Vår fina, älskade oktober katt

Loke Hägg
Loke hade haft ett svårt och jobbigt liv. Under ett par år hörde vi talas om att han drog runt med ett gäng äldre hemlösa hankatter. Vi lyckades fånga in och hjälpa dem men när vi fortsatte letandet efter Loke så var han som bortblåst! Ett par år gick och sedan fick vi äntligen upp spåret efter Loke igen! Det visade sig att han tillhörde en kvinna som inte hade någon bra koll på sina katter, hon erkände att han var son till en av hennes katter men förklarade att hon inte tyckte om honom så vi fick gärna ta honom…
När vi äntligen fick in Loke så var han i bedrövligt skick, han var full av tovor som slitit stora sår på hans kropp, öronen var fulla med skabb och han var mycket mager.
Vi gav Loke all den kärlek och omvårdnad vi kunde och han blev en tryggare och mer välmående katt, men minnena av de svåra åren kom han alltid att bära med sig, de hade för alltid satt spår i hans hjärta. Men tiden fick dem att blekna och Loke fick sedan till vår stora glädje en alldeles egen familj.
Loke var lycklig och tillfreds med livet – en mycket älskad katt. Sorgligt nog blev Loke efter en tid hos sin nya familj svårt sjuk och gick bort.
Men vi är så tacksamma över att Loke fick uppleva hur det kändes att vara:
 Önskad, Älskad och Lycklig 
Tack
 
 
 

Kommentarer (2)

 • Suzanne Rose-Oxelstål

  Även en ärrad gammal kattfångare som jag blir berörd av Loke och hans historia. När får vi en lag om obligatorisk kastrering av utgående katter? Loke och dina likar, vi volontärer i hittekattsvängen kämpar på för att höja er status

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Envifix AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Vaxholmsveterinären
 • form och fason
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Zookompaniet
 • Finborg graphic AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • City Garden
 • Hill´s

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss