Vår fina Oktober katt!

Lilla-Grå af Djursholm

Lilla-Grå kommer från en kattkoloni vid Djursholms Torg där hon fångades in som ung tillsammans med många av sina släktingar bl.a. systern/släktingen Stjärna som också bor på katthemmet. Lilla Grå tog lång tid på sig att bli tam men efter några år så bestämde hon sig för att det var helt ok. När hon upptäckte att den godaste maten fanns i köket och serverades av oss så lossnade det! Nu kommer hon och säger till oss när hon vill ha något extra gott – och det får hon ju alltid såklart.
Lilla-Grå strosar nöjd och glad runt på katthemmet och stryker sig mot sina vänner. Hon njuter av rastgården och tycker att livet är toppen, hon har många vänner, alla katter älskar Lilla Grå! Även vi älskar Lilla Grå. Vi vet att hon trivs på katthemmet men vi önskar henne mer – Vi önskar henne ett riktigt hem sina sista år i livet där hon kan få gå ut och känna mossa under tassarna i en trygg miljö. Vi har inte gett upp hoppet att Lilla Grå en dag ska få sitt ”för alltid hem” tillsammans med någon av sina älskade vänner!
Så gick det sedan:
Lilla Grås och våra drömmar blev sanna! I dag bor Lilla Grå tillsammans med Stjärna och fyra andra katter hos en av oss i personalen som bor i ett litet hus i skogen – hon går ut i varje dag och känner mossan under tassarna och hon visade sig vara en mycket erfaren och självständig utekatt – alla sina år som innekatt till trots! Lilla Grå njuter av livet och tar igen alla år hon förlorat som familjekatt. Hon ligger i knä och tittar på TV varje kväll och har blivit kär i hankatten Sammi och delar honom med Stjärna! Lilla-Grå är en mycket lycklig och trygga liten katt – för resten av sitt liv.

 

Kommentarer (1)

 • Så underbart att höra. Önskar er alla en skön höst.
  Moa(2003, vid god vigör) Smilla (2011, en trygg skyggis idag) & matte Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Finborg graphic AB
 • Zookompaniet
 • City Garden
 • form och fason
 • Agria Djurförsäkringar
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Hill´s
 • Vaxholmsveterinären

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss