Vet ni vad som hände häromkvällen?!

Ojojoj. Jag har så mycket fjärilar i magen att jag knappt kan ligga still!

kurre 2
Dagen började precis som en vanlig dag, vilken som helst. Men sedan kom hon den där tjejen som babblar hela tiden, bär runt på mig och pussar mig på magen. Hon tog fram en borste och borstade mig, hon hade ett stort leende på läpparna och sa: I kväll älskling, är det din kväll. Och då måste du ju vara finare än fin.
-Öh… Vadå? Jag är ju ALLTID fin. Det är ju allmänt känt att jag är snyggast på hela stället !?
När hon även började bädda i ordning i min BIA bädd. Då började jag ana ugglor i mossen… Plötsligt öppnas dörrarna till katthemmet i Vaxholm. Jag hör någon säga: –Hej, det var vi som ville komma och se på Kurre!
– Va!!!!!! Hallå, det har ingen sagt något om! Vadå se på mig? Jag är väl ingen skulptur, tv program, tavla som man bara står och tittar på! Fnys! En Kurre tittas inte på – En Kurre upplevs! Hur som helst. Jag tänkte minsann inte fjäska, inte jag inte… Så jag gick och la mig och spelade trött, väldigt trött…
kurre 1
Men… Jag sneglade ju upp ibland, och de verkade faktiskt vara riktigt trevliga… Sakta men säkert glömde jag visst bort att spela nonchalant. Åh när de gick, tittade de på mig och sa – Det här kommer nog bli jätte bra ska du se!
När de hade gått, åh, ni må tro de andra katterna var avundsjuka… De hade ju kommit bara för att titta på mig! Jag var så lycklig och uppspelt att jag knappt kunde sova i natt. Men det visade jag ju självklart inte för de andra katterna. En kung måste ju behålla sitt lugn oavsett vad…
Å så ringde de – Jag ska få åka dit och provbo...
Äntligen, äntligen, är det kanske min tur!!! / Kurre  

Kommentarer (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Vaxholmsveterinären
 • Lindas Harmoni
 • Hill´s
 • City Garden
 • Agria Djurförsäkringar
 • Djurskyddet DOSO
 • form och fason
 • Zookompaniet
 • Finborg graphic AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Blomstra Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss