Vi de frivilliga

Det vi gör är enkelt: mocka toalådor, diska, städa – inte särskilt inspirerande kanske. Men så kommer det en katt mellan ens fötter, framför ens fötter, under ens arm på diskbänken. Allas vår Sandra, tandlös, äter kyckling, rullar saligt på rygg på en köksstol. Spinner när vi ser varann i ögonen. Lucaz och hon slingrar sig om varandra. Säg är inte detta lycka.
Som med människor, vissa katter kan man kommunicera med, vi har bara stora ögonblick av samförstånd. Liksom på flygplan bildar vi volontärer en besättning som jobbar ihop, vi behöver inte säga vem som ska göra vad, ur ögonvrån ser vi vad den andre håller på med, även utom synhåll känner vi var vi är. Liksom katter som är vänner och ¨boxas¨ när de möts, så puttar vi till varann ibland när vi går förbi, bärande på skurspannar och staplade matskålar. Ibland tar det aldrig slut i köket. Så tystnar damsugaren äntligen. Vi släcker neonbelysningen. Katterna busar ett tag, avslappnade som vi. Någon sitter på köksbordet och får en ostbit från min smörgås. Våra ¨chefer¨- vad ska vi egentligen kalla er, ni två som inte bara ger allt ni har av tid och omtanke till katterna, men som till oss volontärer ger så mycket vänskap och värme. Vi har ett socialiserings rum på katthemmet för katterna – men jag undrar om inte vi också blir socialiserade. Vi är från början trevliga människor, det är alla djurvänner, speciellt kattvänner. I umgänget med varann och katterna får vi fram det bästa: tolerans, humor, hjälpsamhet, glädje.
Anna ringer – kan du tänka dig att komma i morgon?
Utan tvekan svarar jag ja. Det skulle vi göra allihop.
/Edith
Volontär på katthemmet i Vaxholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • form och fason
 • Zookompaniet
 • Finborg graphic AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Blomstra Ekonomi AB
 • City Garden
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Envifix AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Hill´s

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss