Vilken tur!

Hej. Jag heter Ibra Riddare.

Och jag tror man kan säga att jag haft en väldans tur i oturen!
Jag har bott i ett gammalt skjul där de även bor några andra katter men några av de andra katterna har inte varit så snälla mot mig:-(
En dag kom det några tjejer dit till skjulet där vi bor.
De hade tydligen kommit dit för att ta med sig den snälla katt-tjejen och hennes ungar.
Bra för henne tänkte jag även om det kändes lite sorgligt eftersom hon var en av de snälla som jag faktiskt skulle sakna lite.
Jag hade gömt mig lite men precis när tjejerna skulle gå så var de en som fick syn på mig. Hon sa – men lilla gubben, hur är det fatt med dig då, du ser ut som du åkt på ett rejält kokt stryk och haltar gör du ju också… Sen åkte tjejerna.
Några dagar senare kom de tillbaka – trodde du verkligen vi skulle lämna dig i sticket…och innan jag visste ordet av så satt jag fast i en gallerbur och fick åka bil jätte långt och sen blev jag avsläppt på det här konstiga stället.
Första dagarna så var det jätte läskigt, jag visste inte var jag hamnat och det kändes som jag var ensamast i hela värden. De var bara några människor har men de var också läskiga:-(
Sen en dag hör jag en massa jamande och så kommer det plötsligt fram en kille som såg ut som jag:-) Ha sa – Hörru lillgrabben, sluta ligg och se skräckslagen ut, du har hamnat på värsta bästa stället så du kan koppla av. Här e det ingen som kommer va dum mot dig, de kan jag lova dig! Jag heter Elias Åkesson och det jag säger – det är sant – så det så – du kan lita på mig!
Jag tänkte till lite och kom fram till att de sista dagarna har ju faktiskt varit rätt ok så den där killen har nog rätt! Efter att ha träffat Elias så känns det mycket bättre! Så även om jag e lite blyg och så, så måste jag nog säga att läget känns rätt bra och jag inser att jag haft en himlans tur:-)
Och så är jag jätte stolt över mitt nya fina namn, de har döpt mig till Ibra Riddare, jag vet inte varför men jag tycker ändå det är jätte fint och passar mig väldigt  bra.
Hälsningar från Ibra Riddare 😉
 

Kommentarer (1)

 • Undrar om inte Ibra kan vara pappa till Ivanhoe som är hos oss. Samma näpna nos men ljusröd (créme) i färgen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • form och fason
 • Zookompaniet
 • City Garden
 • Envifix AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Hill´s

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss